Sałatki obowiązkowo pojawiają się u mnie na Wielkanocnym śniadaniu.W tym roku nie mogło być inaczej.Tą wymyśliłam sama,chciałam,żeby była lekka,wiosenna i inna niż do tej pory robiłam.I tak się zajęłam jej przygotowywaniem,że zapomniałam dodać czerwoną paprykę.Zorientowałam się zbyt późno,gdy po sałatce nie było już śladu.No cóż,zdarza się :)
1 kapusta pekińska
2 pomidory
mały kawałek ogórka"węża"-można pominąć
1 czerwona papryka - ja zapomniałam,ale była w planach
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
ser feta
pół czerwonej cebulki
natka pietruszki
sól,pieprz do smaku
majonez
Kapustę siekam drobno,pomidory sparzam,zdejmuję skórkę i kroję w kostkę.Cebulę,ogórek i fetę również kroję w kostkę,ser niezbyt drobno.Gdybym pamiętała o papryce,też pokroiłabym ją w kostkę.Wszystkie składniki łączę w misce,doprawiam do smaku,dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki i majonez.Smakuje tuż po przygotowaniu,niekoniecznie musi się przegryzać.Smacznego!!!
Bardzo lubię sałatki z pekinki :)
OdpowiedzUsuńprosta i pyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńRobię identyczną! Uwielbiam ją :)
OdpowiedzUsuńA ja myślałam,że mój przepis jest jedyny i niepowtarzalny hahah:)Prawda,że smaczna?
UsuńFet nadaję charakteru tej sałatce, zapisana do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
ale pyszności :) lubię takie sałaki!!
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna;)polecam
OdpowiedzUsuńDzięki,pozdrawiam:)))
Usuń