50 dkg buraczków
1 duża dojrzałą gruszka
5 średnich marchewek
Wszystkie składniki płuczę, obieram, kroję na mniejsze kawałki i wyciskam na sok.
Nie jestem ekspertem w tej kwestii, ale podobno sok z buraczków powinien odstać około 30 min.przed wypiciem, żeby nie obciążał zbytnio żołądka, a dla lepszego przyswajania witamin powinno się dodać do soku 10% wody, co uczyniłam.
Pod tymi odsyłaczami do linków poczytacie o właściwościach
buraków,
marchewki oraz
gruszki.
Smacznego!!!
Uwielbiam ten kolorek ;)
OdpowiedzUsuńPyszny soczek Aguś :) Bardzo takie lubię :)
OdpowiedzUsuńWszystko mamy trzeba więc to połączenie spróbować :)
OdpowiedzUsuńFajnie, muszę gdzieś taką wyciskarkę nabyć i zabieram się do pracy :P
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie taki napój
OdpowiedzUsuńuwilbiam smak buraka także to coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńTo musi być prawdziwa bomba witaminowa :)
OdpowiedzUsuń