niedziela, 17 lutego 2013

Tuńczyk w wersji HOT :)

Rzadko jadam kolację,zazwyczaj późno zjedzony obiad wystarcza. Jednak,gdy zobaczyłam poniższą propozycję (klik)nie mogłam oprzeć się pokusie.Szczęśliwym trafem wszystkie składniki miałam w domu więc po krótkim czasie aromatyczne danie z tuńczykiem czekało na konsumpcję :)


makaron spaghetti - porcja dla 2 osób
puszka tuńczyka - odsączam z zalewy
1 czerwona papryka
kilka pieczarek
kilka kaparów
koncentrat pomidorowy
2 ząbki czosnku
curry
ostra papryka
pieprz
olej do smażenia

Gotuję makaron al dente w osolonej wodzie.W międzyczasie na suchej patelni odparowuję oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki,dolewam odrobinę oleju,dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i tuńczyka.Gdy papryka lekko zmięknie dodaję koncentrat i odrobinę wody,żeby powstał sos.Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek,kapary,doprawiam do smaku. Odcedzam spaghetti,przekładam na talerz,a na wierzch daję tuńczyka.Dla złamania smaku podałam przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.Smacznego!!!


7 komentarzy:

  1. Dawno nie robiłam tuńczyka, muszę nadrobić :) Przepysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) Trzeba stopniowo doprawiać,bo mój był naprawdę mega pikantny,za sprawą curry:)

      Usuń
  2. pysznie wygląda :) widzę że często robisz tuńczyka na ciepło, ja jakoś nie mogę się przekonać, jednak tak kusisz że kto wie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko zależy od dodatków,na ciepło jest całkiem niezły:)

      Usuń
  3. wygląda bardzo apetycznie, chętnie go wypróbuję u mnie w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, ciekawe danie! Zainspirowałaś mnie - chyba w najbliższym czasie poeksperymentuję z tuńczykiem!:)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)