czwartek, 5 września 2013

Spaghetti z cukinią i anchois :)

Okazuje się,że cukinia sprawdza się również jako dodatek do makaronu.W połączeniu z innymi składnikami tworzy całkiem zgrany team,który mnie osobiście bardzo smakuje:)


spaghetti - ilość wg.uznania,cukini wystarczy dla 2 osób
1 puszka tuńczyka
3 anchois - ja dałam w lekkiej oliwnej zalewie,były bardzo delikatne,dlatego dałam całą małą puszkę
1 cukinia
4 pomidory - następnym razem zastąpię koncentratem
cebula
2 ząbki czosnku
garść świeżych listków szpinaku
bazylia,oregano,sól i pieprz
oliwa do podsmażenia

Spaghetti gotuję wg.przepisu na op.w osolonej wodzie,odsączam.Na oliwie podsmażam posiekaną cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek,dodaję pokrojoną w kostkę cukinię,pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę.Po chwili dodrzucam odsączonego tuńczyka i anchois oraz szpinak i doprawiam do smaku oregano,bazylią,solą i pieprzem.Gdy cukinia jest miękka sos jest gotowy wystarczy tylko wyłożyć go na ugotowany makaron.Smacznego!!!


9 komentarzy:

  1. Makarony moja miłość ! Jadłam kiedyś taki z cukinią - pyszotka : ) . Pozdrawiam Aguś .

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, brzmi niesamowicie apetycznie. Mam wszystko oprócz anchios i wielką ochotę na Twoje danie! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej moje smaki, z cukinią uwielbiam makaron i anchois do tego super :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Same smakowitości :)) Wszystkie w moim guście :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszny obiadek :) uwielbiam cukinie w każdej postaci!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Kochane nawet nie wiecie ile radości przynoszą mi tak miłe słowa od Was:)Dziękuję!!!

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)