1 małe op.krakersów - użyłam "Lajkonik"
50 dkg mielonego
2 małe cabule
20-25 dkg startego żółtego sera
2-3 pomidory
sól,pieprz,oregano
ketchup
Mięso podsmażam na patelni z pokrojonymi w kostkę cebulami,doprawiam solą,pieprzem,oregano i dodaję ketchup,żeby mięso miało bardziej kremową konsystencję.W małym naczyniu żaroodpornym układam warstwami krakersy,1/2 mięsa,trochę sera,spażone i obrane ze skórki plastry pomidorów,ponownie krakersy,mięso,pomidory i ser na wierzch.Całość zapiekam 30 min.w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Smacznego!!!
Oj, tak przypadła mi bardzo:) pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam na krakersach - bardzo fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńSuper się prezentuje :)
Co za pomysły świetne masz, jeszcze takiej nie jadłam. :-)
OdpowiedzUsuńJa też taką wersję widzę pierwszy raz, ale brzmi tak oryginalnie, ze aż się chce spróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie i aż jestem ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) Ciekawie musiała smakować :))
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, zaintrygowałaś mnie, koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńDziewczyny,dziękuję za komentarze i zapraszam do wypróbowania:)
UsuńO...o... człowiek chce schudnąć a tu tak kuszą ;) Mam gdzieś paczkę krakersów i chyba skorzystam z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńBędzie mi miło.Smacznego:)
UsuńLasagne na krakersach? A to dopiero :) Ciekawa jestem jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do wypróbowania:)
UsuńAle oryginalny pomysł..... jutro pędzę po krakersy i koniecznie muszę zrobić... Pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuńGeneralnie jestem otwarta na nowe smaki, ale... tu pozostanę jednak przy oryginale ;p
OdpowiedzUsuńTy to masz pomysły na to bym nie wpadła.
OdpowiedzUsuńOch, bardzo mi przypadło do gustu Twoje danie! Jesteś skarbnicą genialnych pomysłów!
OdpowiedzUsuńJaki genialny pomysł! Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł!! z pewnością wypróbuję!! :)
OdpowiedzUsuńwow, ależ to pomysłowe. :) na krakersach jeszcze nigdy nie jadłam...
OdpowiedzUsuńI kolejna rzecz którą mnie mocno zaskoczyłaś :) nigdy bym nie wpadła na pomysł by zrobić lazanię na krakersach! ale kupuję ten pomysł :) wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
własnie zrobiłam,choć zmodyfikowałam przepis+ do jednego przełożenia+ szpinak gotowy kupiony
OdpowiedzUsuńa do drugiego świeży z cukinia podsmażana z czosnkiem i gałka muszkatołowa czyli;krakersy,mięso,szpinak świeży,krakersy mięso szpinak,ser,krakersy, mięso i znowu ser- myślę ze będzie zjadliwe