wtorek, 15 kwietnia 2014

Szybka zupa pomidorowa z chili :)

Smaczna zupa,która w zasadzie sama się robi.Polecam,jest lekka,ale za sprawą tortellini zaspokaja głód na dłużej.Moi dwaj krytycy kulinarni dali jej plusa:)Zapraszam więc do wypróbowania.


2 kartoniki pomidorów krojonych lub całych bez skórki
2 łyżki koncentratu pomidorowego-pominęłam
1 op.tortellini z dowolnie wybranym farszem
sól i pieprz do smaku
1 cebula
2 ząbki czosnku
śmietana do polania na talerzu
papryczka chili-ilość wg.uznania,ja dałam połówkę sporej wielkosci papryczki
świeża lub suszona bazylia
600 ml bulionu drobiowego

W garnku zagotowuję bulion,dodaję pomidory z kartoników.Czosnek,cebulę i chili(bez pestek) kroję w kostkę i dodaję do garnka.W osobnym garnku gotuję tortellini wg.przepisu na opakowaniu,odcedzam.Gotowa zupę doprawiam sola,pieprzem i bazylia,miksuję na krem.Na talerz wykładam tortellini,zalewam zupą i polewam śmietaną.Smacznego!!!

Wiosenne zupy

9 komentarzy:

  1. Fajny pomysł na szybką i pożywną zupkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chili jeszcze nie jadłam, musi być pyszna! Pomidorowa to mój numer 1 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi się podoba z tymi pierożkami :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Grzeje...:) fajny pomysł z tymi dodatkami. Muszę zrobić zapas do szafki...tortellini będzie jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo fajny pomysł na szybką zupkę:) z tortellini jeszcze nie robiłam

    OdpowiedzUsuń
  6. Błyskawiczna zupa w sam raz dla zapracowanych i nie tylko miłośników pomidorowej

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajna wersja z chili i tortellini sama bym zjadła taką zupkę

    OdpowiedzUsuń
  8. Oo! Nigdy nie podawałam zupy z tortellini! Dzięki za pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)