80 dkg mielonego mięsa z indyka
1 cebula
2 łodyżki selera naciowego
1 marchew
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki ketchupu
sól,pieprz,tymianek
Marchewkę ścieram na grubej tarce,seler kroję drobno,czosnek przeciskam przez praskę.Warzywa poza czosnkiem wrzucam na odrobinę rozgrzanego oleju na patelnię i smażę,aż zmiękną,dodaję czosnek,smażę minutę.Całość przekładam do miski,dodaję mięso i pozostałe składniki,przyprawiam i przekładam do keksówki.Piekę w nagrzanym do 180-190 stopni piekarniku ok.godziny.Czas należy sprawdzać w trakcie pieczenia.Smacznego!!!
Pyszne mięsko.... bardzo apetycznie wygląda :) chętnie bym poprosiła kawałek na kromeczkę :)))
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko. :)
OdpowiedzUsuńSwietne zastepstwo szynki czy kielbaski, na pewno smaczne i bez konserwantow :)
OdpowiedzUsuńMusi być przepyszne. Świetny pomysł na przemycenie warzyw dla mięsożerców.
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:) ja często robię kotlety mielone z warzywami
OdpowiedzUsuńOj, dobre być musiało:)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :) Lubię takie wyroby ! :)
OdpowiedzUsuńLubię takie cudeńka z mielonego mięsa. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńBardziej to wygląda na pasztet niż na mielone, ale i tak pewnie smakowite jest.
OdpowiedzUsuńWariacje na temat mielonego bardzo lubię, podkradnę ten pomysł.
OdpowiedzUsuńpyszna wersja mielonego! :)
OdpowiedzUsuńmega apetyczne :)
OdpowiedzUsuńZnakomite! I jest z moim ukochanym selerem naciowym :)
OdpowiedzUsuńZ selerem, płatkami indyczek ale to musi byc pyszne mielone. Może być też na chlebek :-)
OdpowiedzUsuńNie tylko smacznie, ale i dodatkowo zdrowo z tymi dodatkami w postaci selera i płatków :) Lubię już!
OdpowiedzUsuń