70 dkg-1 kg pieczarek - kroimy w drobną kostkę i gotujemy 5 min. w osolonej wodzie
2 torebki ryżu - gotujemy na sypko,studzimy
30 dkg żółtego sera startego na grubej tarce
5 jajek ugotowanych na twardo - studzimy,obieramy,kroimy w kostkę
5 korniszonów - kroimy w kostkę
mały słoik papryki konserwowej lub 1 swieża czerwona papryka - kroimy w kostkę
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
1/2 pora - kroimy w drobną kostkę
szczypiorek - posiekać drobno
sól,pieprz,majonez
Wszystkie składniki łączymy razem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,łączymy z majonezem.Wkładamy do lodówki,żeby smaki sie przegryzły.
Smacznego!!!
Kochana moja! Jak ja się cieszę, że założyłaś bloga! Gratuluję i życzę powodzenia :****
OdpowiedzUsuńDziękuję :)A blog zawdzięczam Tobie,bo w dużej mierze przyczyniłaś sie do jego powstania-dziekuję za pomoc!!!
OdpowiedzUsuńCała przyjemność po mojej stronie! :)
UsuńWygląda smakowicie i mam nadzieje że tak samo smakuje?.
OdpowiedzUsuńZachęcam do skorzystania z przepisu.Z podanej porcji wychodzi jej naprawdę spora micha:)
OdpowiedzUsuń