Łączna liczba wyświetleń

środa, 5 kwietnia 2017

Kulki owsiane z wiórkami, migdałami i żurawiną :)

Tym razem szybka i smaczna przekąska owsiana. Kulki zamiast ciasteczek - dodatkowo uatrakcyjniają formą. Pomysł od Ani Starmach. Zapraszam :)


20 dkg płatków owsianych
5 dkg masła - rozpuszczam
3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki miodu
2 łyżki brązowego cukru
1 garść żurawiny
1 garść płatków migdałowych (w oryginale są posiekane migdały)
1 łyżka mąki
1 jajko


Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
Wszystkie składniki mieszam w misce, najlepiej ugniatając ręką.
Z masy formuję 12 kuleczek i układam na wyłożonej papierem formie i piekę 15 min w nagrzanym piekarniku.
Smacznego!!!

10 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają :) Podkradam jedną kuleczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jedzone z jogurtem naturalnym to naprawdę wyborne śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne! Bardzo podoba mi się ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasta marchewkowe są pyszne - uwielbiam to warzywa m.in za uniwersalność ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę kiedyś wypróbować, bo super :-)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)