Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 12 lutego 2013

Tuńczyk w kokardkach :)

Jadłam takiego tuńczyka u Mamy,a ponieważ bardzo mi posmakował,przyrządzam go również w swoim domu.Plusem jest smak,niska cena i krótki czas wykonania.Danie w sam raz dla amatorów tuńczyka:)


Porcja dla 2 osób:

1 puszka tuńczyka w kawałkach
1 czerwona papryka
1 cebula
makaron - u mnie kokardki
natka pietruszki
sól,pieprz
tłuszcz do smażenia

Makaron gotuję w osolonej wodzie.W międzyczasie na patelni lekko podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę,dodaję paprykę również pokrojoną w kostkę i bardzo krótko smażę,a właściwie pozwalam papryce zmięknąć,lepiej smakuje,gdy jest lekko chrupiąca.Dodaję odsączonego z zalewy tuńczyka,makaron i przyprawy z natką pietruszki.Danie gotowe:) Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Kobieto, miej litość, ja tu chora leżę, a Ty takie pyszności serwujesz! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To wirtualna mobilizacja dla Ciebie,żebyś szybko wróciła do zdrowia:)))

      Usuń
  2. jaka ładna nazwa dla tych pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. smacznie wygląda:) ja bardzo lubię tuńczyka więc na pewno się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)