Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 9 listopada 2015

Pasta jajeczna z selerem naciowym :)

Witam w poniedziałkowy jesienny poranek i zapraszam na pyszna pastę z jajek z dodatkiem selera naciowego.Dla mnie to bardzo trafione połączenie,a jaka jest Wasza opinia?


5 - 6 jajek ugotowanych na twardo
1 łodyżka selera naciowego
trochę koperku
trochę szczypiorku
musztarda Dijon do smaku - można pominąć
szczypta słodkiej papryki
pieprz
majonez


Jajka siekam drobno,z selera usuwam włókienka,jeśli się pojawiają,kroję na półkrążki,a następnie na mniejsze kawałeczki i mieszam z jajkami,dodaję posiekany koperek i szczypiorek,doprawiam musztardą i przyprawami,mieszam z majonezem i odstawiam do lodówki,żeby smaki się przegryzły.Smakuje znakomicie z domowej roboty chlebkiem.Smacznego!!!

16 komentarzy:

  1. Lubię seler naciowy, ale w paście jeszcze go nie próbowałam. Myślę jednak, że na pewno by mi zasmakowała;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Agnieszko świetna pasta. Lubię seler naciowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Szkoda tylko, że pasty są takie pracochłonne...

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam taką, piękne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś miałyśmy fazę na seler naciowy ale z taką pastą nie przyszło nam do głowy go jeść :)

    OdpowiedzUsuń
  6. też lubię te smaki, ale do tej pory robiłam sałatkę,teraz kolej na pastę:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Aguś fajny pomysł, zaciekawiłaś mnie. Powiem ci że spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie pasty śniadaniowe :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jestem wielkim fanem past jajecznych, ale z selerem to jeszcze nie próbowałem. Muszę taką zrobić ;D

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszna propozycja, przyjemnie chrupiąca :)

    OdpowiedzUsuń
  11. O, spadlas mi z nieba z tym pomysłem, bo akurat kupilam dzisiaj selera, zuzylam dwie lodygi i tak sie zastanawialam, co by tu zrobic z reszta :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A wiesz,ja ostatnio zamroziłam łodygi,bo też mi zazwyczaj zostają i nie wiem co z nimi zrobić,ale jeszcze ich nie wykorzystałam więc nie wiem,jak się zachowają rozmrożone:)

      Usuń
  12. Świetna, bardzo lubię wszelakie pasty

    OdpowiedzUsuń
  13. Bardzo smaczna pasta do pieczywa. Składniki, których użyłaś to moje ulubione, pewnie by mi zasmakowała :)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)