Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 12 września 2013

Pizza na "oszukanym" spodzie :)

Szybko i smacznie,wybór dodatków zależy od własnej pomysłowości,zasobów lodówki,nastroju,apetytu itp.:) Potrzebny jest tylko chlebek naan,który posłuży nam za spód zamiast tradycyjnego drożdżowego.Ilość chlebków i składników zależy od tego ile osób ma ochotę na pizzę.


2 chlebki naan - użyłam z dodatkiem czarnuszki,równie dobrze sprawdzą się każde inne rodzaje.
Jedna pizza jest z kiełbaską i serem,druga z kiełbaską,pokrojoną w plastry pieczarką,kawałkami papryki i serem na wierzchu.Oba spody smaruję koncentratem pomidorowym,na to układam dowolnie wybrane dodatki(wykorzystałam ww. końcówki z lodówki),posypuję oregano,ścieram żółty ser na grubej tarce i piekę do 15 min.w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego!!!

12 komentarzy:

  1. O u mnie tez dziś pizza :)) Lubię i to nawet bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie dziś wersja awaryjna:)Brzuszki burczały,a czasu na gotowanie nie było:)

      Usuń
  2. Genialne! I widzę, że masz fajną blaszkę do pieczenia pizzy :) Ja też mam taką z dziurami, i dzięki niej jest o niebo lepsza!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blaszka fajna,ale ostatnie ciasto do pizzy przechodziło przez te dziurki i ciężko mi było wyjmować kawałeczki po upieczeniu:)))więc jakiś minus te dziurki mają:)))

      Usuń
  3. nigdy nie jadłam tych chlebków, nawet nie wiem gdzie kupować :/ a bardzo mi się podoba ta opcja :) zwłaszcza z czarnuszką :D

    OdpowiedzUsuń
  4. genialne! jeszcze lepsze niż wersja na tortilli! zapisuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny sposób warto wypróbować;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Aguś, super przepis. A gdzie dostajesz chlebk naan? Bo we Wrco ja tylko widziałam w Kuchniach Swiatach za 15 zł... I sobie darowałam. A uwielbiam! Przymierzam się, żeby sama zrobić, ale czasu brak!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No i pewnie te Kuchnie Świata to jedyne wyjście:)

      Usuń
  7. Ale mi apetyt zrobiłaś, nie jadłam tych chlebków ale wyglądają pysznie

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają bardzo apetycznie, masz pomysły.

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)