Łączna liczba wyświetleń

sobota, 2 lutego 2013

Sos tatarski :)

Przepis pochodzi z moich "zbiorów prywatnych" :) Pojawia się u mnie na stole głównie na Wielkanoc,ale w innych okolicznościach smakuje równie dobrze:)Tęskniąc za wiosna i w oczekiwaniu na Święta nabrałam na niego ochoty właśnie dziś i oto on...


4 - 5 jajek ugotowanych na twardo 
3 ogórki kiszone lub kilka małych korniszonów
1 cebulka
mały słoik marynowanych pieczarek
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 - 2 łyżki Maggi
śmietana i majonez 1:1

Wszystkie składniki kroję w kostkę,dodaję Maggi,majonez i śmietanę(ilość zależy od tego jaką konsystencję sosu chcemy otrzymać,ja zazwyczaj daję po 3 łyżki) i mieszam całość. Smacznego!!!


13 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. A z kawałkiem chlebka i wędlinką pysznie smakuje:)

      Usuń
  2. Kochana, znowu telepatia. Jakieś 2 godziny temu skończyłam go robić :)Tak mnie jakoś naszło!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To robiłyśmy go w tym samym czasie,hahaha:)Mnie właśnie też tak naszło:)

      Usuń
  3. O mniam, juz zapomnialam jak pyszny moze byc taki sosik ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Skoro przypomniałam,to zachęcam do wypróbowania:)

      Usuń
  4. bardzo go lubię i z mamą często robimy, jednak my nie kroimy jajek, tylko ich połówki układamy na sosie wyłożonym na półmisku :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja,jeśli nie dodaję jajek do środka,to daję sos na gorę na połówki jajek-podobnie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Aga , mam dziś w domu kalafir i brokuła - co mam z tym zrobić ??? Masz pomysł na sałatkę ? albo mój ulubiony makaron ?? Co ja mam z tymi "kwiatkami " ( tak nazywa je Maksiu ) zrobić ???

    OdpowiedzUsuń
  7. fajnie, że Twój sos tatarski jest gęsty jak sałatka. skorzystam z Twojego przepisu bo nigdy go nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)