Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 15 czerwca 2017

Pasta jajeczna z awokado :)

Szybka do zrobienia i bardzo smaczna pasta-sałatka. Dodatkowo posypana kiełkami, ziarnami, ulubionymi ziołami stanowi idealny dodatek do pieczywa. Zapraszam :)


           źródło tu
4 jajka ugotowane na twardo
1 awokado
kilka rzodkiewek
trochę natki pietruszki
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
majonez - ilość wg.uznania


Wszystkie składniki pasty kroję w drobną kostkę, rzodkiewki można zetrzeć na grubej tarce, natkę siekam.
Całość mieszam, doprawiam do smaku i nakładam na kanapki. Wierzch można dodatkowo posypać kiełkami lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!

14 komentarzy:

  1. Bardzo lubimy łączyć jajka z awokado :D Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis zapisuję sobie ponieważ bardzo często dostaje od teściowej jaja z wolnego wybiegu. Są to ogromne ilości sięgające trzy cyfrowych liczb :) Robię jednak tradycyjna pastę, Twoja muszę koniecznie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak, taką ilość trudno przejeść jest zatem okazja do wypróbowywania nowych przepisów:)mam nadzieję, że ta pasta Wam posmakuje:)pozdrawiam

      Usuń
  3. To musi być boskie połączenie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty. Robię często z różnych składników, ale Twoja wersja też mi się podoba. Smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny dodatek do pieczywa. Z kiełkami smakuje zapewne rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo lubię połączenie jajek z awokado :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Awokado moja wielką miłość, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio awokado mam zawsze w koszyku, wcześniej jakoś za nim nie przepadałam. Świetna pasta :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię różnego rodzaju pasty!
    W takim połączeniu jeszcze nie próbowałam ;)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)