Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 31 grudnia 2012

Sałatka kolorowa ryżowo-pieczarkowa


Dziś,w ten wyjatkowy wieczór sylwestrowy,zaczynam swoją przygodę z blogiem. Ponieważ na pomysł sylwestrowych przekąsek już za późno proponuję sałatke,która może znaleść się na stole podczas "domówek"karnawałowych.Zachęcam do jej przygotowania,mimo że krojenie pieczarek zajmie nam sporo czasu,to smak sałatki zrekompensuje tą małą niedogodność:)


70 dkg-1 kg pieczarek - kroimy w drobną kostkę i gotujemy 5 min. w osolonej wodzie
2 torebki ryżu - gotujemy na sypko,studzimy
30 dkg żółtego sera startego na grubej tarce
5 jajek ugotowanych na twardo - studzimy,obieramy,kroimy w kostkę
5 korniszonów - kroimy w kostkę
mały słoik papryki konserwowej lub 1 swieża czerwona papryka - kroimy w kostkę
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka kukurydzy
1/2 pora - kroimy w drobną kostkę
szczypiorek - posiekać drobno
sól,pieprz,majonez

Wszystkie składniki łączymy razem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,łączymy z majonezem.Wkładamy do lodówki,żeby smaki sie przegryzły.
Smacznego!!!