Po tym,jak okazało się,że
rolada smakowała wszystkim domownikom postanowiłam zrobić kolejną,ale w nieco innej wersji.Tym razem nie zwijałam rolady,a jedynie wymieszałam dodatki z mięsem.Wyszło równie smacznie.
80 dkg mielonego-ja użyłam z indyka
10-15 dkg startego na tarce żółtego sera-u mnie cheddar
1 bułka czerstwa do namoczenia w mleku
odrobina mleka do moczenia
sól,pieprz,majeranek
1 płaska łyżka delikatnej musztardy
1-1,5 łyżki mąki
2 jajka
1,5 papryki-użyłam1 żółtej i pół czerwonej-kroję w średnią kostkę
1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
świeża natka pietruszki-siekam drobno
Bułkę moczę w mleku,miękką odciskam i daję do miski.Dodaję resztę składników,przyprawiam i powstałą masą wykładam natłuszczoną formę keksową.Mięso piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku nieco ponad godzinę.Czas pieczenia trzeba dostosować,mój piekarnik wymaga tego,by mięsa były pieczone nieco dłużej.Po upieczeniu mięso studzę w formie i zupełnie zimne wyjmuję.Wykorzystuję je do kanapek pokrojone w plastry.Smacznego!!!