2 pojedyncze piersi z kurczaka
mango
3 - 4 cebulki dymki ze szczypiorem
pomarańczowa papryka
2 łyżki curry
2 łyżeczki mąki
300 ml bulionu warzywnego
100 ml soku pomarańczowego
100 ml śmietany
1 czerwona papryczka chili
szczypta cukru,sól,pieprz
tłuszcz do smażenia kurczaka
3 łyżki masła
Mango obieram,usuwam pestkę,a miąższ kroję w kostkę,dymkę w plasterki,paprykę w kostkę,a chili na małe paseczki,Mięso kroję w kostkę i doprawiam solą i pieprzem,obsmażam na rozgrzanym tłuszczu.Osobno na patelni rozgrzewam 2 łyżki masła i podsmażam przez 1 minutę paprykę,chili,dymkę i mango,zdejmuję z ognia.Pozostałą łyżkę masła rozgrzewam w małym rondlu,dosypuję curry i mąkę,podsmażam i stopniowo dolewam bulion cały czas mieszając,następnie sok pomarańczowy i śmietanę,przyprawiam szczyptą cukru.Do sosu dodaję kurczaka oraz warzywa,lekko podgrzewam całość, nie gotuję.Podaję z ryżem.Smacznego!!!