porcja dla 1 osoby-ilość wg.uznania
makaron rigatoni - można użyć innego
15 dkg pancetty
1 por
pomidorki koktajlowe
trochę rukoli
ser Manchego - może być inny
2 ząbek czosnku
oliwa do podsmażenia
sól i pieprz
Makaron gotuję w osolonej wodzie.W międzyczasie na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy i podsmażam na niej pancettę,pokrojonego w półplasterki pora i posiekany czosnek.Ugotowany makaron mieszam ze składnikami z patelni,przekładam na talerz,dodaję pomidorki w połówkach,listki rukoli,posypuję pieprzem i startym serem.Smacznego!!!
pyszotka! moje klimaty :D
OdpowiedzUsuńMakarony zawsze i wszędzie:)
UsuńZjadłabym cały talerz, moje też klimaty :-)
OdpowiedzUsuńświetne danie :) piękne kolorki na talerzu!
OdpowiedzUsuń