kapusta czerwona
kapusta pekińska - każdej użyłam w ilości mniejszej niż pół główki
1 marchewka surowa
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżeczka brązowego cukru
szczypta płatków chili
sól - opcjonalnie do sosu,ale konieczna do nasolenia czerwonej kapusty
Marchewkę ścieram na grubej tarce,czerwona kapustę drobno siekam,solę i odstawiam,żeby zmiękła,a po chwili odciskam z powstałego soku.Kapustę pekińską również drobno siekam,mieszam z pozostałymi składnikami.Składniki sosu mieszam w miseczce i polewam warzywa.Najsmaczniejsza tuż po przygotowaniu.Smacznego!!!
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju surówki. Są doskonałe nie tylko do drugiego dania. Czasem jem je do kanapek:) Twoja surówka wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńTo już wiem co będę mieć dziś do obiadu ;) dzięki za inspiracje !
OdpowiedzUsuńAleż bardzo proszę:)
UsuńJaka fajna i kolorowa sałatka. Mniam pyszności :-)
OdpowiedzUsuńPyszna surówka :) I pięknie sfotografowana :D
OdpowiedzUsuńpycha!
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, Aguś. Zrobię przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńno no wygląda ciekawie :)
OdpowiedzUsuńKolorowo i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo lubię takie surówki - pycha!
OdpowiedzUsuńJakie kolory!! Pysznie, zdrowo, smacznie:) Zapraszam na http://obiadgotowy.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńFajna surówka :)
OdpowiedzUsuńBo kolor na talerzu musi być!: ))
OdpowiedzUsuńFajowska surówka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kapuściane surówki. Pyszne, zdrowe i pięknie wyglądają, bo są takie kolorowe :)
OdpowiedzUsuńTak apetycznie wygląda, że koniecznie muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuń