Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 19 października 2014

Chrupiąca surówka z kapusty czerwonej i pekińskiej :)

Zrobiłam ją,żeby wykorzystać końcówki kapust.Chrupiąca,kolorowa z lekko kwaskowym sosem.Dla mnie jest na tyle dobra,by ją powtórzyć.


kapusta czerwona
kapusta pekińska - każdej użyłam w ilości mniejszej niż pół główki
1 marchewka surowa
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżeczka brązowego cukru
szczypta płatków chili
sól - opcjonalnie do sosu,ale konieczna do nasolenia czerwonej kapusty

Marchewkę ścieram na grubej tarce,czerwona kapustę drobno siekam,solę i odstawiam,żeby zmiękła,a po chwili odciskam z powstałego soku.Kapustę pekińską również drobno siekam,mieszam z pozostałymi składnikami.Składniki sosu mieszam w miseczce i polewam warzywa.Najsmaczniejsza tuż po przygotowaniu.Smacznego!!!


16 komentarzy:

  1. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju surówki. Są doskonałe nie tylko do drugiego dania. Czasem jem je do kanapek:) Twoja surówka wygląda bardzo smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. To już wiem co będę mieć dziś do obiadu ;) dzięki za inspiracje !

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaka fajna i kolorowa sałatka. Mniam pyszności :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna surówka :) I pięknie sfotografowana :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny przepis, Aguś. Zrobię przy najbliższej okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kolorowo i zdrowo :)

    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takie surówki - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie kolory!! Pysznie, zdrowo, smacznie:) Zapraszam na http://obiadgotowy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Bo kolor na talerzu musi być!: ))

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam kapuściane surówki. Pyszne, zdrowe i pięknie wyglądają, bo są takie kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Tak apetycznie wygląda, że koniecznie muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)