przepis z moimi niewielkimi zmianami
2 jajka ugotowane na twardo
1 awokado
pół małej cebulki
1 ząbek czosnku
świeży koperek
pieprz
sól - opcjonalnie,ja pomijam,gdy dodaję majonez
majonez
sok z cytryny
Jajka i awokado kroję w kostkę,wrzucam do miseczki,skrapiam obficie sokiem z cytryny,dodaję posiekany koperek,drobno posiekaną cebulkę wraz z czosnkiem.Doprawiam świeżo zmielonym czarnym pieprzem,mieszam z niewielką ilości majonezu,tak był pasta miała kremową konsystencję.Podaję na chlebie z mąką orkiszową(wypiek własny,przepis wkrótce).Smacznego!!!
Awokado długo dla nas było czymś niejadalnym :P Ale pewnego dnia wszystko się zmieniło i od tego czasu możemy awokado wyjadać łyżeczkami :D Taka pasta jest zdecydowanie w naszym guście :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam się,że awokado próbowałem raz i nie za bardzo mi podeszło, ale ta pasta wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńJa próbując awokado po raz pierwszy poddałam się wcześniej niż sądziłam :)))przy drugiej próbie było znacznie lepiej,choć wciąż nie stałam się jego fanką,to jem je z większą ochotą.Wypróbuj pastę,możesz ją mocniej doprawić,może przekonasz się do awkodado właśnie dzięki niej:)
UsuńŚwietna na kanapki :-) pysznie wygląda i z chęcią bym spróbowała jak smakuje :-)
OdpowiedzUsuńPasta pewnie bardzo smaczna. Pychotka
OdpowiedzUsuńAj, nawet nie nie wiesz jak mi miło, że mój przepis wylądował na twoim blogu :) Ciesze sie ze mezowi smakowalo :) A i jeszcze dziele sie rada ktora ktos zostawil na moim blogu. Zeby awokado nie zczernialo, ponoc do pasty trzeba zanurzyc pestke, ktora kilka chwil wczesniej z niego wyjelismy :) Jeszcze nie probowlaam czy dziala, ale dziewczyna twierdzi ze tak ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję,nie słyszałam o triku z pestką,ale w zasadzie to awokado nie ściemniało,myślę,że sok z cytryny zapobiegł zmianie koloru.A pasta świetna,będę powtarzać i spróbuję z rukolą:)
UsuńA przechowywalas w lodowce na noc czy zjadlas wszystko od razu?
UsuńPrzyjrzała się dokładniej,jednak ściemniało.I choć nie wygląda nieapetycznie,to następnym razem wrzucę pestkę:)dam znać,jak czary-mary zadziałają:)
Usuń*m mi umknęło:)
Usuń:)
Usuńpaste jajeczną uwielbiam, Zawsze jadłam ze szczypiorkiem. Ale avocado... to musi być ciekawy smak :)
OdpowiedzUsuńpyszna pasta i jaki uroczy kolor!
OdpowiedzUsuńKocham jajka pod każdą postacią a pasta jajeczna to element obowiązkowy naszego domowego menu, ale z awokado nie próbowałam. Pora to zmienić :)
OdpowiedzUsuńWyglada przepysznie, chetnie bym zjadła taka kanapeczkę. Ja robię taka pastę zblendowaną
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą pastę i 2 dni temu też ją 'obfociłam', a teraz czeka na swoją kolej :) Mój mąż, też się nią zachwyca :) Kto jeszcze jej nie próbował, to gorąco polecam- jest przepyszna! :)))
OdpowiedzUsuńRobiłam już dwa podejścia do avocado, ale nie smakowało mi, chyba źle doprawiłam..Twój przepis wygląda smacznie :)..
OdpowiedzUsuńSpokojnie,miłość do awokado przychodzi niespodziewanie:)))daj mu szansę:)
UsuńU mnie awokado jest non stop w menu :) Choć nie dzieci je jedzą a ja z mężem! Pastę chętnie zrobię, brzmi pysznie :D
OdpowiedzUsuńJa tam z awokado najchętniej robię masełko czosnkowe :D abo słodką pastę kakaową :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka i awokado, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńAwokado moja miłość! Na pewno pyszne połączenie!
OdpowiedzUsuńsamo awokado nie jest zbyt smaczne, ale w pastach rewelacyjnie się sprawdza jako łącznik:)
OdpowiedzUsuńfajny przepis:)
Awokado z pastami, dodane do sałatek bardzo się sprawdza. Lubię i czasami robię. Nawet teraz nabrałam apetytu na takie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńPasta jajeczne jest u nas bardzo często, ale z awokado nigdy nie robiłam. Spróbuję na pewno:-) Aguś, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:-)
OdpowiedzUsuńI ma piękny kolor i smakować musi wspaniale :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam awokado i takie pasty kanapkowe - pycha!
OdpowiedzUsuńmusi być smaczna
OdpowiedzUsuńAwokado mogłabym w kółko :) Szkoda, że w PL tak ciężko kupić dobre, dojrzałe...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe. Ta na pewno by mi smakowała, bo uwielbiam zarówno awokado jak i jajka :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za avocado ale zjadłabym twoją pastę bo jestem ciekawa smaku, a za to jaja uwielbiam. Kolorek cudny tej pasty
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować, lubię takie pasty :))
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować takiej pasty, bo uwielbiam jajeczne :)
OdpowiedzUsuńZrobiłem tą pastę i przyznam,że w takiej wersji przekonałem sie do awokado :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i zapraszam na inną wersję wkrótce:)
Usuń