przepis na chleb o wadze 675g=1 1/2 lb
1 jajko
125 ml mleka
1 duży dojrzały banan - rozgniatam widelcem
3 łyżki masła
3 łyżki miodu
40 g wiórków kokosowych
3/4 łyżeczki soli
25 g płatków z otrębów pszennych - jak na zdjęciu
225 g mąki pełnoziarnistej pszennej
250 g mąki pszennej chlebowej
2 1/4 łyżeczki drożdży instant do użycia w maszynie
Wszystkie składniki odmierzam miarkami dołączonymi do maszyny i wrzucam w kolejności sugerowanej w instrukcji.Ustawiam opcję chleb pełnoziarnisty i średni stopień wypieczenia.Smacznego!!!
Jakie fajne smaki, z wiórkami jeszcze ie jadłam, ale wszystko przede mną
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja na śniadanko i coś w sam raz dla mojego Urwisa,który za twaróg czasem dałby się pokroić. Dam znać jak mi wyszedł chlebek :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, tez muszę upiec chlebek bananowy, jest super
OdpowiedzUsuńZ wiórkami kokosowymi.... pycha!
OdpowiedzUsuńZawsze kusiła nas ta maszyna do wypiekania chleba, a szczególnie ta, gdzie można nastawić sobie godzinę pieczenia tak, żeby jak się rano wstanie to pieczywo byłoby świeżutkie i cieplutkie :P
OdpowiedzUsuńWspaniały chlebek, mniam:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Muszę taki zrobić. Buziaki
OdpowiedzUsuńmiałam odpuścić, ale chyba w końcu kupię maszynkę do wypieku chleba:)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis:)
Uwielbiam chlebki bananowe, piękny ci wyszedł :)
OdpowiedzUsuńChleb z dodatkiem bananów jest pyszny :-) super Ci wyszedł :-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały chlebuś! Zjadłabym kromeczkę takiego chlebka ☺
OdpowiedzUsuńJaki fajniutki :) Takiego jeszcze nie piekłam!
OdpowiedzUsuńFajny chlebek :) dzięki dodatkowi banana chyba był w konsystencji bardziej wilgotny :) w każdym razie chętnie bym taki upiekła :)
OdpowiedzUsuń