3 łyżki płatków owsianych
niecałe 200 ml mleka - krowie, roślinne wg.uznania
5 daktyli
niepełna łyżka masłą orzechowego
1 banan
1 łyżeczka kakao
Owsiankę przygotowuję w kubku do smoothie, który nadaje się do miksowania, a następnie do zabrania koktajlu owsiankowego na wynos.
Płatki wsypuję do kubka, zalewam mlekiem, dodaję opłukane suszone daktyle i wstawiam do lodówki na noc.
Rano dodaję pozosyałę składniki i całość blenduję do uzyskania płynnej konsystencji.
Z takiej ilości składników, która pozwala mi na uzyskanie ok.300 ml koktajlu, owsianka jest dość gęsta.
Gdy zabieram ją na wynos to dolewam nieco więcej mleka, by łatwiej dało się ją wypić.
Smacznego!!!
Pożywny :)
OdpowiedzUsuńKoktajle owsiane robię dość często Połówkowi jako posiłek potreningowy. Są pyszne i robi się je w kilka chwil :)
OdpowiedzUsuńLubimy takie połączenia smakowe jednak wolimy coś zjeść i pogryźć niż wypić :D
OdpowiedzUsuńHaha, no równie dobrze można ją zjeść z miseczki, wystarczy nie miksować:)
UsuńPysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie ☺
OdpowiedzUsuńFajny przepis :-) Muszę wypróbować taki koktajl :-)
OdpowiedzUsuń