Łączna liczba wyświetleń

piątek, 4 kwietnia 2014

Lasagne na krakersach :)

Równie smaczne,choć w odmiennej wersji lasagne.Odpowiednie na kolację lub obiad.Czy taka wersja przypadła Wam do gustu?


1 małe op.krakersów - użyłam "Lajkonik"
50 dkg mielonego
2 małe cabule
20-25 dkg startego żółtego sera
2-3 pomidory
sól,pieprz,oregano
ketchup

Mięso podsmażam na patelni z pokrojonymi w kostkę cebulami,doprawiam solą,pieprzem,oregano i dodaję ketchup,żeby mięso miało bardziej kremową konsystencję.W małym naczyniu żaroodpornym układam warstwami krakersy,1/2 mięsa,trochę sera,spażone i obrane ze skórki plastry pomidorów,ponownie krakersy,mięso,pomidory i ser na wierzch.Całość zapiekam 30 min.w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Smacznego!!!

21 komentarzy:

  1. Oj, tak przypadła mi bardzo:) pysznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam na krakersach - bardzo fajny pomysł!
    Super się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co za pomysły świetne masz, jeszcze takiej nie jadłam. :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też taką wersję widzę pierwszy raz, ale brzmi tak oryginalnie, ze aż się chce spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepysznie i aż jestem ciekawa jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł :) Ciekawie musiała smakować :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy pomysł, zaintrygowałaś mnie, koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziewczyny,dziękuję za komentarze i zapraszam do wypróbowania:)

      Usuń
  8. O...o... człowiek chce schudnąć a tu tak kuszą ;) Mam gdzieś paczkę krakersów i chyba skorzystam z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Lasagne na krakersach? A to dopiero :) Ciekawa jestem jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale oryginalny pomysł..... jutro pędzę po krakersy i koniecznie muszę zrobić... Pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń
  11. Generalnie jestem otwarta na nowe smaki, ale... tu pozostanę jednak przy oryginale ;p

    OdpowiedzUsuń
  12. Ty to masz pomysły na to bym nie wpadła.

    OdpowiedzUsuń
  13. Och, bardzo mi przypadło do gustu Twoje danie! Jesteś skarbnicą genialnych pomysłów!

    OdpowiedzUsuń
  14. Jaki genialny pomysł! Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. wspaniały pomysł!! z pewnością wypróbuję!! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. wow, ależ to pomysłowe. :) na krakersach jeszcze nigdy nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  17. I kolejna rzecz którą mnie mocno zaskoczyłaś :) nigdy bym nie wpadła na pomysł by zrobić lazanię na krakersach! ale kupuję ten pomysł :) wygląda bardzo apetycznie!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  18. własnie zrobiłam,choć zmodyfikowałam przepis+ do jednego przełożenia+ szpinak gotowy kupiony
    a do drugiego świeży z cukinia podsmażana z czosnkiem i gałka muszkatołowa czyli;krakersy,mięso,szpinak świeży,krakersy mięso szpinak,ser,krakersy, mięso i znowu ser- myślę ze będzie zjadliwe

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)