2 pojedyncze piersi kurczaka
3 ząbki czosnku - przeciskam przez praskę
1/2 l bulionu drobiowego
3 łyżeczki musztardy Dijon
2 łyżeczki sosu worczester
zioła prowansalskie
1/3 łyżeczki sosu tabasco
pieprz do smaku - opcjonalnie
tłuszcz do smażenia
Bulion mieszam z czosnkiem,musztardą i 2 sosami. Mięso kroję w kostkę,oprószam ziołami prowansalskimi i pieprzem i obsmażam na rozgrzanym tłuszczu.Dolewam bulion,przykrywam,zmniejszam ogień i duszę potrawę,aż sosa zacznie gęstnieć i nieco zdredukuje swoją objętość.Podaję tuż po przygotowaniu.Smacznego!!!
ale pyszny obiadek ! aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńSuper obiad! Tylko brakuje mi czegoś zielonego :)
OdpowiedzUsuńZielone w sensie surówki?było,było,tylko nie dodałam do posta:)
UsuńPierś z kurczaka lubię w każdej formie. Twój zestaw to idealne danie obiadowe.
OdpowiedzUsuńHmmm...sosy musztardowe to jest jedna z niewielu rzeczy ktora do mnie nie przemawia. Sama nie wiem czemu bo samą musztarde bardzo lubie.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :-) lubię takie smaki :-)
OdpowiedzUsuńNie pogardziłabym takim kurczaczkiem :)
OdpowiedzUsuńAguś ja bardzo często smaruję musztardą kotlety z piersi przed panierowanie i są pyszne i Twoja wersja bardzo mi sie podoba:)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania, a kurczak z musztardą to duet idealny :)
OdpowiedzUsuńWspaniały domowy obiad - taki chyba każdy z nas lubi najbardziej ;-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sosy musztardowe. Fajny i szybki obiadek zrobiłaś a jaki smaczny
OdpowiedzUsuńpyszny obiadek miałaś, zazdroszczę
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurczaka w takim sosie :) Wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńLubię musztardę jako dodatek do sosów. Pysznie :)
OdpowiedzUsuń