opakowanie ciasta francuskiego - moje ważyło 35 dkg
ok.30 dkg świeżego szpinaku - użyłam więcej,ale jednak polecam 30 dkg :)
15-20 dkg fety
cebula
2 - 3 ząbki czosnku
sól,pieprz do smaku
jajko do posmarowania ciasta
Szpinak płuczę i duszę w rondlu,aż puści sok,odsączam i lekko siekam.Fetę kroję w kostkę,mieszam ze szpiankiem,doprawiam solą i pieprzem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dodaję przesmażoną na złoto cebulkę.Piekarnik nagrzewam do 200 stopni.Na ciasto nakładam farsz,zwijam i układam na blaszce łączeniem do spodu.Wierzch smaruję rozbełtanym jajkiem.Piekę ok.30 min.w nagrzanym piekarniku,aż ciasto przypeicze się na złoty kolor.Kroję po lekkim przestudzeniu.Smacznego!!!
uwielbiam połączenie szpinaku i fety <3
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńFajny przepis na pyszną kolacje:)
OdpowiedzUsuńAż mnie ochota naszła na takie pyszności! Dzięki za inspirację ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na pyszną kolację :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńSzybko i pysznie, tak lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to połączenie!
OdpowiedzUsuńMniam..moje ulubione składniki, pycha!
OdpowiedzUsuńPyszności Aguś, pyszności!
OdpowiedzUsuńSzpinak zawsze i wszędzie jest u nas mile widziany a pod taką postacią to już w ogóle musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńU mnie w domu też lubimy połączenie szpinaku z fetą :)
OdpowiedzUsuńSzpinak i feta zawsze dobrze smakują :)
OdpowiedzUsuńJadłabym zdecydowanie<3
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńOch tak! To zdecydowanie jedno z moich ulubionych połączeń smakowych :D
OdpowiedzUsuńZałapię sie na kawałek? Tak smakowicie wygląda :) że pochłonęłabym chyba większość tego co wyprodukowałas :)
OdpowiedzUsuńAleæ fajne roladki!
OdpowiedzUsuńPysznie zapakowany szpinak i serem feta, ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :))
OdpowiedzUsuńSuper danie.Uwielbiam szpinak i zjadłabym podwójną porcję :))
OdpowiedzUsuńFajne i praktyczne danie, no i efektownie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie nie jedynie fajne połączenie, ale super!
OdpowiedzUsuńnajlepsze połączenie smakowe ever!
OdpowiedzUsuńi jak Tobie się ładnie ciasto francuskie przypieka, mój przedwojenny piekarnik nigdy ładnie nie rumieni ciasta francuskiego z góry :(
Skusiłam się dziś na takie połączenie . Danie wyszło pysznie :)
OdpowiedzUsuń