2 cebule - pokroić i podsmażyć,aż zrobią się szkliste
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3-5 korniszonów (w zależności od wielkości ogorków ma być tyle objetościowo ile papryki)
2 papryki konserwowe - kroimy w kostkę
zamiast konserwowej,można użyć świeżą paprykę i lekko ją poddusić na tłuszczu
sól, pieprz, mielona papryka,
2 łyżki majonezu
Ogórki kroimy w kostkę, cebule podsmażamy, a pod koniec dodajemy do nich koncentrat i krótko razem przesmażamy,odstawiamy do ostudzenia. Następnie pokrojoną paprykę, ogórki i cebule z koncentratem mieszamy w miseczce, doprawiamy do smaku przyprawami,łączymy z majonezem i gotowe :) Można podawać z gotowanymi na twardo jajkami, nachosami, wędliną, kurczakiem, albo jako dodatek do kanapek. Smacznego!!!
Doskonały pomysł! Zdecydowany strzał w dziesiątkę w moje smaki!!!!
OdpowiedzUsuńTym większa radość dla mnie,że trafiłam w Twój gust:)
OdpowiedzUsuńspisałam sobie Twój przepis, jest ekstra :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:)))
OdpowiedzUsuń