Łączna liczba wyświetleń

sobota, 26 stycznia 2013

Paneer w sałatce :)

Piątkowe popołudnie spędziłam pracowicie w kuchni.Piekłam,gotowałam,smażyłam...wykorzystywałam wolny czas i błogi spokój w domu:) Obmyślałam sposób w jaki mogłabym wykorzystać kupiony niedawno paneer. Znacie jego smak? Ja poznałam go wczoraj po raz pierwszy.Paneer czyli popularny w kuchni indyjskiej ser okazał się delikatny w smaku,kremowy z subtelnym posmakiem śmietanki.Nadaje się do różnego rodzaju obróbki cieplnej. U mnie w wersji smażonej.


brokuł
1 op. sera paneer
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
kilka ząbków czosnku
sól, pieprz
majonez
odrobina tłuszczu do smażenia sera

Różyczki brokuła wrzucam na osolony wrzątek i gotuję, dopóki nie zmiękną. Ugotowany i ostudzony wrzucam do miski.Ser kroję w kostkę i podsmażam na gorącym tłuszczu,dodaję do brokuła. Dosypuję odsączoną kukurydzę i fasolkę. Ząbki czosnku w łupinkach prażę kilka minut w piekarniku,po czym,gdy zmiękną obieram i kroję,mieszam z majonezem,solą i pieprzem i łączę z sałatką.Schładzam w lodówce. Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Nie wiedziałam że to ser ! : ))))) Można zastąpić go np fetą ? - nie znam się na serach , ale biały ser to biały ser : ))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Można zastąpić fetą,wtedy sałatka będzie miała bardziej wyrażny smak.Ja użyłam paneer'a z czystej,babskiej ciekawości:)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)