2 puszki kukurydzy - odsączam
duża cebula
1 czerwona papryka
3,5 szkl. bulionu
1 szkl.śmietany
3 ząbki czosnku
sól,pieprz
1 łyżeczka słodkiej papryki
odrobina masła
Cebulę i paprykę kroję i razem podduszam w garnku na maśle. Dodaję kukurydzę i doprawiam słodką papryką. Następnie wlewam bulion i całość gotuję 20 min. na wolnym ogniu.Następnie zestawiam z kuchenki,miksuję,wlewam śmietanę,doprawiam solą,pieprzem i rozgniecionym czosnkiem i jeszcze przez moment podgotowuje dla połączenia smaków. Smacznego!!!
Wygląda fantastycznie!!!!!!,
OdpowiedzUsuńZ puszkowanej kukurydzy nie gotowałem jeszcze, ale ze świeżej była pyszna. Spróbuj ugotować taką zupę na wędzonym żeberku, posmak wędzonki świetnie się komponuje ze słodką kukurydzą :)
OdpowiedzUsuńO,fajny pomysł,dzięki za sugestię!
OdpowiedzUsuńZupy z kukurydzy jeszcze nie jadłam :) chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNie miksuje bo nie lubię ale zupa przepyszna. U mnie + ziemniaki i ostre przyprawy. Pychota
OdpowiedzUsuń