2 pory
1 mała marchewka
kawałek pietruszki
kawałek selera
pierś kurczaka
gorgonzola 20 dkg
sól,pieprz
natka pietruszki,która ja dodaję niemalże do każdego dania
szczypta suszonej bazyli i kolendrytłuszcz do podsmażenia warzyw
Proponuję,aby ilość warzyw stanowiła mniej niż połowę ilości porów,bo to nie one mają dawać podstawowy smak zupie.Pory kroję w półplasterki,resztę warzyw ścieram na grubej tarce i wszystko razem lekko podsmażam na patelni.W garnku gotuję pierś kurczaka i wrzucam do niej podsmażone warzywa.Gdy się razem chwilę pogotują wyjmuję kurczaka, a warzywa miksuję. Następnie dodaję pokrojony w kostkę ser i mieszając gotuję na wolnym ogniu całość,aż ser się rozpuści. Następnie dodaję pokrojonego w kostkę kurczaka(można go zmiksować z warzywami) i doprawiam przyprawami do smaku. Zupa gotowa:) Smacznego!!!
bardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI taka właśnie jest:)
UsuńZupa zawsze znajdzie amatora, ja juz "pojadłam" oczami, dzięki!
OdpowiedzUsuńSmakowała ? :)
UsuńBez zupy nie ma obiadu ! : )))
OdpowiedzUsuńPodzielam Twoją opinię:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupy! Mmm :)
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń