40 dkg filetów z kurczaka
40 dkg pieczarek
10 dkg nietłustej kiełbasy
1 por
1-2 łyżeczki łagodnej musztardy
pół szklanki buliony
olej do smażenia
przyprawa do kurczaka
pół szklanki śmietany
ewentualnie odrobinę mąki do zagęszczenia
Mięso kroję na nieduże kawałki,obsypuję przyprawą do kurczaka i obsmażam.Do zrumienionego dodaję pokrojoną w plasterki kiełbasę,a po kilku minutach pora pokrojonego w półkrążki.Pieczarki oczyszczam,myję i kroję na plastry,odparowuję na suchej patelni. Dodaję do mięsa,dolewam bulion i gotuję na wolnym ogniu ok.5 minut.Na koniec dodaję musztardę i śmietanę.Jeśli jest zbyt rzadkie można zagęścić mąką. Podaję z grzankami. Smacznego!!!
kiełbasa z kurczakiem, rzeczywiście dosyć dziwne połączenie, strasznie mnie ciekawi jak smakuje to danie, wygląda zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńMasło-maślane,ale jakie smaczne:)
UsuńKiełbasa musi dodawać ciekawego, wędzonego aromatu, fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDokładnie,szczególnie jak jest dobra gatunkowo:)
UsuńUwielbiam połączenie musztardy z kurczakiem! Ile tu pysznych składników!!!
OdpowiedzUsuńMusztarda jest jakże prostym dodatkiem,a doskonale urozmaicającym smakowo danie.
Usuńfajny dodatek musztardy, na pewno nadaje ciekawszy, ostrzejszy smak :)
OdpowiedzUsuń