Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 18 listopada 2014

Zupa z kapustą,papryką,pomidorami i żółtym serem :)

Mój mięsożerny mąż stwierdził,że jest smaczna,mimo że nie ma w niej mięsiwa.I na tej krótkiej rekomendacji pozwolę sobie pozostać:)


40 - 60 dkg białej kapusty
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 - 1,5 l bulionu-ja dałam wodę z 1 łyżką domowej a'la vegety
2 marchewki
krojone pomidory w puszce ok.40 dkg
1 papryka żółta lub czerwona
oliwa do podsmażenia
natka pietruszki
sól,pieprz
stary żólty ser do posypania
ryż - gotuję ok.10 łyżek suchego,ale ilość zależy od tego,jak dużo chcemy go dodać do zupy

Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek,dodaję drobno poszatkowaną kapustę,mieszam,a po chwili dolewam gorącą wodę z domową a'la vegetą i gotuję ok.20 min.Następnie dodaję pokrojoną w półplasterki marchewkę,paprykę w kostkę,pomidory z puszki i gotuję kolejne 10 min.Doprawiam solą i pieprzem,dodaję natkę.Osobno gotuję ryż.Na talerz nakładam ryż,zupę i całość posypuję startym serem.Smacznego!!!

14 komentarzy:

  1. Bardzo pysznie wygląda. Ja zupy uwielbiam i Twoja już mi smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. piękna, gęsta i sycąca - idealna zupa na tą zimną pogodę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczna i treściwa :) Mięso już jest zbędne ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealny przepis dla wegetarian i wegan. A poza tym smakowita i sycąca zupa :) Pychota

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mimo żółtego sera?hmm...dieta wegańska jest mi zupełnie obca.

      Usuń
  5. Bardzo ciekawy pomysł na zupkę. Wygloda bardzo apetycznie i tak kolorowo. Ciekawe czy mojemu mięsożernemu mężowi by smakowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie zupy. Samo zdrowie i dużo kapuchy :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Musi być przepyszne to danie,ponieważ wygląda zachęcająco;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale smakowita! Idealnie połączone składniki, szczególnie podoba mi się ten dodatek sera żółtego, mniam :-)!

    OdpowiedzUsuń
  9. Ależ apetyczna! uwielbiam gęste zupy z warzywami, a wszelkie kapuśniaki są w czołówce;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jaka ciekawa zupka, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)