4 - 5 jajek ugotowanych na twardo
3 ogórki kiszone lub kilka małych korniszonów
1 cebulka
mały słoik marynowanych pieczarek
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 - 2 łyżki Maggi
śmietana i majonez 1:1
Wszystkie składniki kroję w kostkę,dodaję Maggi,majonez i śmietanę(ilość zależy od tego jaką konsystencję sosu chcemy otrzymać,ja zazwyczaj daję po 3 łyżki) i mieszam całość. Smacznego!!!
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńA z kawałkiem chlebka i wędlinką pysznie smakuje:)
UsuńKochana, znowu telepatia. Jakieś 2 godziny temu skończyłam go robić :)Tak mnie jakoś naszło!
OdpowiedzUsuńTo robiłyśmy go w tym samym czasie,hahaha:)Mnie właśnie też tak naszło:)
UsuńO mniam, juz zapomnialam jak pyszny moze byc taki sosik ;)
OdpowiedzUsuńSkoro przypomniałam,to zachęcam do wypróbowania:)
Usuńbardzo go lubię i z mamą często robimy, jednak my nie kroimy jajek, tylko ich połówki układamy na sosie wyłożonym na półmisku :)
OdpowiedzUsuńJa,jeśli nie dodaję jajek do środka,to daję sos na gorę na połówki jajek-podobnie:)
OdpowiedzUsuńAga , mam dziś w domu kalafir i brokuła - co mam z tym zrobić ??? Masz pomysł na sałatkę ? albo mój ulubiony makaron ?? Co ja mam z tymi "kwiatkami " ( tak nazywa je Maksiu ) zrobić ???
OdpowiedzUsuńOczywiście chodziło o kalafior .
UsuńMail poszedł:)
Usuńfajnie, że Twój sos tatarski jest gęsty jak sałatka. skorzystam z Twojego przepisu bo nigdy go nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńSmacznego!
Usuń