kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 czerwona papryka
natka pietruszki - świeża lub suszona
majonez lub oliwa
ewentualnie sól i pieprz do smaku - jeśli dodaję majonez nie doprawiam,jeśli oliwę dodaję odrobinę pieprzu
Kapustę oczyszczam z zewnętrznych liści,płuczę i siekam dość drobno,dodaję do niej paprykę pokrojoną w paski,oraz pozostałe składniki,majonez lub oliwę,ewentualnie doprawiam,mieszam całość i delektuję się smakiem:) Małą uwaga - pokrojona kapusta pozostawiona na dłużej może zrobić się gorzka więc proponuję przygotować porcję, którą bedziemy w stanie zjeść. Smacznego!!!
Uwielbiam takie surówki. Piękne kolory, aż mi tęskno do wiosny!
OdpowiedzUsuńOch ja też chcę już wiosnę!!! A surówka choć trochę mi ją przybliża :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię te wersję sałatki:)
OdpowiedzUsuńNo to mamy podobny gust kulinarny:)
OdpowiedzUsuń