3 małe cukinie - moje były nieco większe od ogórka"węża"
2 - 3 małe gruszki
1 marchewka
1 cebulka
2 ziemniaki
masło do smażenia
rozmaryn
świeży koperek
sok z połówki cytryny
sól i pieprz do smaku
grzanki - opcjonalnie
Masło rozgrzewam w garnku i smażę na nim pokrojoną w kostkę cebulę do zeszklenia,dodaję marchew i ziemniaki pokrojone w kostkę.Po 5 min.dodaję pokrojone w kostkę cukinie,gruszki i doprawiam suszonym rozmarynem.Smażę ok.10 min,mieszając od czasu do czasu.Zalewam warzywa litrem wody,doprawiam solą i pieprzem i gotuję,aż składniki będą miękkie.Miksuję,dodaję posiekany koperek.Smacznego!!!
Krem z cukinii uwielbiam ale w połączeniu z gruszką jeszcze nie próbowałam:)
OdpowiedzUsuńOjej idealnie trafiłaś w me gusta <3
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe połączenie :) intrygujące, a właśnie takie lubię...
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne !!!
OdpowiedzUsuńWspaniała zupka, świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńMasz u mnie kolejny plusik za moje smaki Aguś.
Widzę, że odważyłaś się i wstawiłaś większe zdjęcie!
Och dziękuję:) Myślałam,żę sprawa ze zdjęciami jest skomplikowana,wymaga odpowiedniego formatu itp.ale skoro to takie proste,to staram się dodawać większe,jeśli się stosunkowo dobrze prezentują:)
UsuńUwielbiam takie kremy na serduszkach pięknie podane. Pyszności :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie - inspirujące! :)
OdpowiedzUsuńJa robiłam z jabłkiem i była rewelacyjna. Latem wypróbuję z gruszkami jak będę miała swoje cukinie w ogródku.
OdpowiedzUsuńLubie takie zupy...pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńnie zam takiej wersji zupy, ale jestem otwarta na nowe smaki i chętnie bym wypróbowała:)
OdpowiedzUsuńKremu z cukinii jeszcze nigdy nie jadłam. Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe zestawienie smakowe;)
OdpowiedzUsuńbajeczna kompozycja smaków
OdpowiedzUsuń