Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 12 marca 2013

Pasta tuńczykowo-jajeczna :)

Pasta według własnego pomysłu powstała z potrzeby,a właściwie chęci zjedzenia kanapki z tuńczykiem.A jako,że sam tuńczyk na kromce chleba wyglądałby zbyt skromnie,dorzuciłam do niego kilka innych składników,które akurat miałam w lodówce i powstało coś całkiem"zjadliwego" :)


1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
1 cebulka - siekam
1 papryczka chili -siekam
1-2 łyżeczki kaparów
1 ząbek czosnku - siekam
szczypta suszonej kolendry i pieprzu
odrobina majonezu do połączenia składników

Tuńczyka odsączam z zalewy,daję do miski,ugotowane jajka siekam i dodaję do tuńczyka.Resztę składników,poza majonezem i przyprawami,blenduję(niekoniecznie,można drobno posiekać) i łączę z całością.Mieszam z majonezem(ok.1 płaska łyżka),doprawiam kolendrą i pieprzem,nie dodaję soli,bo kapary były z bardzo słonej zalewy.Gotowe:) Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. bardzo smakowita pasta :) poproszę o jedną kromeczkę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie lubię jajek , ale z tuńczykiem może być ciekawie : )

    OdpowiedzUsuń
  3. Zaraz robię, nie wiedziałem, że to takie proste :)

    OdpowiedzUsuń

Będę czuć się zaszczycona,jeśli zdecydujesz się skorzystać z mojego przepisu,a następnie wyrazisz o nim swoje zdanie.Anonimie,bardzo proszę,podaj imię :)