40 - 60 dkg białej kapusty
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 - 1,5 l bulionu-ja dałam wodę z 1 łyżką domowej a'la vegety
2 marchewki
krojone pomidory w puszce ok.40 dkg
1 papryka żółta lub czerwona
oliwa do podsmażenia
natka pietruszki
sól,pieprz
stary żólty ser do posypania
ryż - gotuję ok.10 łyżek suchego,ale ilość zależy od tego,jak dużo chcemy go dodać do zupy
Na rozgrzanej oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek,dodaję drobno poszatkowaną kapustę,mieszam,a po chwili dolewam gorącą wodę z domową a'la vegetą i gotuję ok.20 min.Następnie dodaję pokrojoną w półplasterki marchewkę,paprykę w kostkę,pomidory z puszki i gotuję kolejne 10 min.Doprawiam solą i pieprzem,dodaję natkę.Osobno gotuję ryż.Na talerz nakładam ryż,zupę i całość posypuję startym serem.Smacznego!!!
Bardzo pysznie wygląda. Ja zupy uwielbiam i Twoja już mi smakuje :-)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie składników :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda - mniam mniam ☺
OdpowiedzUsuńpiękna, gęsta i sycąca - idealna zupa na tą zimną pogodę:)
OdpowiedzUsuńSmaczna i treściwa :) Mięso już jest zbędne ! :)
OdpowiedzUsuńIdealny przepis dla wegetarian i wegan. A poza tym smakowita i sycąca zupa :) Pychota
OdpowiedzUsuńMimo żółtego sera?hmm...dieta wegańska jest mi zupełnie obca.
UsuńAle ta zupka pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na zupkę. Wygloda bardzo apetycznie i tak kolorowo. Ciekawe czy mojemu mięsożernemu mężowi by smakowała ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupy. Samo zdrowie i dużo kapuchy :-)
OdpowiedzUsuńMusi być przepyszne to danie,ponieważ wygląda zachęcająco;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAle smakowita! Idealnie połączone składniki, szczególnie podoba mi się ten dodatek sera żółtego, mniam :-)!
OdpowiedzUsuńAleż apetyczna! uwielbiam gęste zupy z warzywami, a wszelkie kapuśniaki są w czołówce;)
OdpowiedzUsuńJaka ciekawa zupka, chętnie bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuń