14 dkg cukru kryształu
2 duże jajka
25 dkg mąki samorosnącej
7,5 dkg mielonych migdałów
125 ml mleka
1 łyżeczka esencji migdałowej lub kilka kropli aromatu waniliowego
3 łyżki dżemu morelowego
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.Masło ucieram z cukrem i dodaję po jednym jajku,ucieram na dość gładką masę,dodaję mąkę,mielone migdały,mleko oraz esencję migdałową.Następnie dodaję dżem i lekko mieszam łyżką-dżem nie powinien dokładnie połączyć się z masą.Wkładam masę do 12 papilotek i piekę 25-30 min.w nagrzanym piekarniku.Smacznego!!!
Nie ma to jak słodkości do kawki, zwłaszcza w niedzielę:)
OdpowiedzUsuńz migdałami :) pyszności!!
OdpowiedzUsuńMmmm, ale pyszności! :)
OdpowiedzUsuńŚwietne! Aż porwałabym jedną!
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, musi być niezwykle pyszne.
OdpowiedzUsuńpychotki! :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy muffinki w każdym wydaniu :)) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńfajne muffinki, a o mące samorosnącej nie wiedziałam
OdpowiedzUsuńSkubnęłabym jedną :)
OdpowiedzUsuń