poniższa porcja jest na 2 małe torille
2 łyżki oliwy do smażenia
po 1 papryce żółtej i czerwonej
1 cebula
2 ząbki czosnku
13 dkg chorizo
6 jajek
garść świeżej natki pietruszki
5 dkg sera Manchego-można zastąpić innym
sól i pieprz do smaku
Na patelni rozgrzewam oliwę i dorzucam pokrojone w małe kawałki papryki,cebulę w półplasterki i smażę na małym ogniu,aż zmiękną.Następnie dodaję pokrojoną w półplastry kiełbasę chorizo oraz posiekany czosnek i smażę ok.3-5 min.Jajka mieszam widelcem w misce wraz z posiekaną natką ,solą,pieprzem oraz startym na grubej tarce serem i zalewam podsmażone warzywa z chorizo.Smażę na małym ogniu,można pod przykryciem,do momentu,aż boki się podsmażą,a następnie przykrywam patelnię talerzem i odwracam tortillę na drugą stronę.Podaną porcję podzieliłam na pół i przyrządziłam 2 tortille osobno na małej patelni ok.23 cm-łatwiej jest odwrócić na drugą stronę:) Smacznego!!!
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńSuper omlet!
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńProszę o banerek;)
OdpowiedzUsuńJuż dodany!Dzięki:)
Usuńzaszalałaś :) prawdziwe hiszpańskie smaki :) oj zjadłabym :D
OdpowiedzUsuńPycha, w Lidlu właśnie tydzień hiszpański, ser i chorizo już kupiłam :)
OdpowiedzUsuńHiszpańskie smaki - uwielbiam!!!
OdpowiedzUsuńNie jadłam ale mi smaki narobiłaś, wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń